Ingredients per a 4 persones:
- 4 l d’aigua
- 500 g d’ossos de vedella (garró o os del moll)
- ½ gallina
- 1 orella de porc
- morro de porc
- 1 peu de porc
- 1 os de pernil
- 4 ossos d’espinada dessalats
- 4 braons de xai
- 1 bola de sagí
- 200 g de cigrons
- 4 patates
- 2 cebes
- 1 nap
- 1 porro
- 4 pastanagues
- 1/4 de col d’hivern
- 1/4 de kg de botifarra negra prima
- 200 g de carn magra de porc picada
- 1 ou
- 2 grans d’all
- 1 branca de julivert
- 1 molla de pa blanc
- farina
- galets
- sal
Preparació:
- Poseu en remull els cigrons el dia abans.
- Renteu els ossos de vedella, la gallina i la carn de porc, i poseu-ho tot en una olla al foc amb aigua freda.
- Quan arrenqui el bull, traieu l’escuma, poseu-hi els cigrons i deixeu-ho coure a foc suau 2 h. Afegiu-hi la bola de sagí.
- Mentrestant, feu la pilota amb la carn magra picada, els alls picolats, el julivert també picat, l’ou i la molla de pa remullada i un polsim de sal.
- Formeu pilotes grosses i enfarineu-les. Quan faci 2 h que l’olla bull, afegiu-hi les verdures netes i tallades, la botifarra i la pilota. Quan estigui tot cuit, separeu la carn de l’olla i la bola de sagí i poseu els galets a l’olla.
- Deixeu-ho bullir, proveu-ho de sal i ja ho podeu servir, primer l’escudella i després la carn d’olla tallada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada